Erfgoedcentrum Zutphen heeft de samenwerking met drie lokale erfgoedorganisaties voor de komende jaren bestendigd. Het Open Monumentendagcomité Zutphen, Het Gilde, en Zutphense Pracht hebben nieuwe overeenkomsten ondertekend.

De betrokkenheid van vrijwilligers, die zich inzetten voor onderzoek, publiciteit, en monumentenbezoeken, draagt bij aan de aandacht voor het erfgoed in Zutphen. Het Open Monumentendagcomité organiseert levendige evenementen, Het Gilde ontvangt jaarlijks duizenden bezoekers in opengestelde monumenten, en Zutphense Pracht publiceert tweemaal per jaar een tijdschrift over het erfgoed in Zutphen.

De vernieuwde afspraken met Erfgoedcentrum Zutphen benadrukken het belang van gezamenlijke inzet. Tijdens de feestelijke ondertekening bij Dat Bolwerck sprak wethouder Sjoerd Wannet zijn waardering uit voor de vrijwilligers en benadrukte het gemeenschappelijke streven om het erfgoedverhaal van Zutphen te delen. Hij beschouwt erfgoed als de parel van de stad en ziet de samenwerking als cruciaal voor het behoud en de promotie ervan. De betrokken organisaties bevestigen hun toewijding aan het erfgoed en streven ernaar Zutphen als de geschiedenishoofdstad van Gelderland te positioneren.

Bron: Eigen redactie
Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau