ABEL STAAL

Radio DJ

Ik ben als vrijwilliger bij RTV Berkelstroom degene die jouw zaterdagmiddag verzorgt met het radioprogramma ‘Staalplaat’. Deze kans bij RTV Berkelstroom is niet te omschrijven zo mooi! Je kan je energie erin kwijt, je kan lekker praten en radio maken, dus is het top als je van muziek houdt! Tenminste daar is mijn radio programma wat meer opgericht. Ik draai veel verschillende genres en muziek uit verschillende tijdperken. Ik houd me het liefst bij de 80’s en 90’s, maar soms een top 40 nummertje instarten is ook zeker niet verkeerd.

BERT NIJENHUIS

Radio DJ

Met de opkomst van Britse bluesbands werd mijn liefde voor muziek aangewakkerd. Toen eind jaren zestig folk en country rock populair werden, begon ik ook zelf muziek te maken. Belangrijke inspiratiebronnen waren bands als The Byrds, CSN&Y, Flying Burrito Bros.
Toen Dori Voortman mij vroeg of ik samen met hem de Rooie Rogers Show nieuw leven in wilde blazen, hoefde ik niet lang na te denken.
Oude muziek ophalen en op zoek gaan naar nieuwe muziek en dat delen met de luisteraars van RTV Berkelstroom bezorgen mij elke week weer veel plezier.

COEN VERBOOM

Interviewer / Redacteur

Het in gesprek gaan met allerlei personen die het Zutphense verrijken met ideeën, initiatieven of activiteiten is ontzettend leuk om te doen.
In 2022 kwam ik in deze prachtige streek wonen. Nadat ik enigszins gesetteld was heb ik me aangemeld bij RTV Berkelstroom. Sinds de zomer van 2023 ben ik actief als een van de redacteuren en presentatoren van de Tafelgesprekken. Ik hoop nog vele boeiende gesprekken te mogen voeren met boeren, burgers, en ook buitenlui, die onze mooie stad kleur geven.

DANIËL HOFENK

Hoofd techniek

Sinds 16 oktober 2014 ben ik werkzaam bij RTV Berkelstroom. Destijds begon ik als schuiftechnicus. Daarna heb ik mijn eigen radioprogramma mogen maken. Toch bleef de technische kant erg leuk, vooral de ‘tv tak’. Hoe gaaf is het om bijvoorbeeld een nieuwsprogramma voor zowel radio als op beeld te kunnen realiseren en daarbij wekelijks veel gasten te mogen ontvangen? Als technicus help ik ook altijd bij live evenementen. Onze radiostudio wordt dan i.c.m. camerawerk op een locatie opgebouwd. Als hoofdtechnicus van de omroep ben ik dus druk met allerlei zaken. Van systeembeheerder en werkzaamheden bij onze zendmast op de Sterflat tot locatie uitzendingen.

DORI VOORTMAN

Radio DJ

In het verleden heb ik eerder bij RTV Berkelstroom (toen nog B-FM) een aantal jaren mijn eigen programma, De Rooie Rogersshow, gepresenteerd. Door omstandigheden moest ik daar een tijdje mee stoppen, maar nu ik weer wat vrije tijd over heb kon ik een herstart maken. Dit keer niet alleen, maar met mede-presentator Bert Nijenhuis. Wij maken een programma voor liefhebbers van ‘Americana’ en muziek uit de jaren ’60 en ’70. Ook schromen wij niet om nieuwe muziek aan je te laten horen. Schuif elke donderdagmiddag gezellig tussen 16.00 uur en 18.00u aan!

ERIK HENDRIKSEN

Radio DJ / Programmaleider / Technicus

Vrijwilliger bij RTV Berkelstroom gaat samen met mijn liefde voor de radio. Als je ooit besmet geraakt met dit virus dan kom je er niet meer van af. Ik ben begonnen als vrijwilliger bij Berkelstroom in januari 1999, op 30 april 1999 was mijn eerste uitzending. Nog elke keer als ik de schuif op vrijdagavond om 20:00 uur open gooi voelt het alsof de eerste keer is. Buiten radio houd ik me bezig met de techniek van de omroep en ben ik algemeen lid van het bestuur.

EVERT-JAN ZWIERS

Radio DJ

Hallo, ik ben Evert Jan en sinds oktober 2016 ben ik bij RTV Berkelstroom. Eerst deed ik redactiewerk en vanaf mei 2017 mag ik wat uren op de radio vullen. Veel te laat kwam ik erachter dat die echt super leuk is om te doen iedere maandagavond en zaterdag ben ik met veel plezier in de studio. Ik zou het prachtig vinden als je ook gaat luisteren en mee wil doen op met samenstellen op zaterdag. Kijk hiervoor op: www.facebook.com/DjEZwiers

MATTHIJS WISSINK

Radio DJ

Bij RTV Berkelstroom ben ik sinds september 2016 de kickstarter van je werkdag. Elke werkdag sleep ik je tussen 10 en 12 door de ochtend heen. Wat het vrijwilliger zijn bij Berkelstroom zo leuk maakt? Geen dag is hetzelfde en de muziek elke dag een grote verrassing. Beatles, Stones, John Mayer of Livin’ on a Prayer, alles komt voorbij. Sta je bij de koffieautomaat op je werk in vol ornaat, nog moe van vannacht en opzoek naar wat kracht? Kickstart je dag! Ik zorg voor een lach, je dag begint goed hier op RTV Berkelstroom.

MEREL HOONING

Interviewer

Mijn naam is Merel Hooning, woon in Zutphen en ik werk al een paar jaar als vrijwilliger bij RTV Berkelstroom, toen nog B-FM. Ik heb het nieuws gepresenteerd, was even radio-dj en nu presenteer en interview ik nog steeds graag bij de tv-tak van RTV Berkelstroom. Het leuke van mijn werk is dat je mensen kunt ontmoeten, met je stem kunt werken, mooie verhalen aan kunt horen en creatief kunt zijn. RTV Berkelstroom biedt de kans om te leren en te maken. Erg leuk!

PIETER KROMMENHOEK

Radio DJ

Na een paar jaar zonder radio en zoals een voormalig medewerker van toen nog B-FM zei: “Eenmaal besmet met het radiovirus, dan kom je er nooit meer vanaf.” Dus sinds 13 november j.l. presenteer ik “Praten met Pieter”. Op de maandagavond een uur lang vanaf 19:00 uur met één, soms twee gasten. Een gesprek over lokale politiek, geloof, maatschappij en al het andere wat ons dagelijks bezighoudt. Afgewisseld met muziek. Soms met een side-kick, de actualiteit volgend.

SANDER WORSELING

Radio DJ / Programmaleider / Redacteur / Secretaris

Radio is en blijft het mooiste wat er is! Sinds 2016 op dinsdagavond samen met Yorick ons radioprogramma maken zal nooit vervelen. Naast deze geweldige hobby zet ik me op meer gebieden in voor RTV Berkelstroom. Ik mag bijvoorbeeld de functie secretaris van het bestuur bekleden. Het is tof om mee te mogen praten over het reilen en zeilen van de omroep. Daarnaast ben ik onderdeel van onze muziekredactie, ik zorg dat jij het laatste nieuws uit Zutphen op onze website leest en ik help nieuwe vrijwilligers met het maken van hun radioprogramma.

WILBERT RIETMAN

Radio DJ

Al sinds 2002 ben ik, Wilbert Rietman, verbonden aan onze prachtige omroep, RTV Berkelstroom. Een omroep waar ik me altijd heb kunnen en mogen ontwikkelen in zaken die ik interessant vind. Begonnen als radio programmamaker en via een hoop verschillende functies nu ook alweer een aantal jaren daarbij terug. Toch vooral hetgeen wat ik het leukste vind. In de rol van programmamaker kan ik ook mijn passie kwijt met betrekking tot regionale muziek en dat neem ik ook weer mee naar de muziekredactie, waar ik onderdeel van ben. Ook ga ik graag op pad voor mijn programma naar diverse, muzikale evenementen, festivals en concerten. Mocht jij in de tussentijd jouw regionale band/muziek willen promoten? Mail dan naar wilbert@b-fm.nl.

WILCO DE JONG

Voorzitter / Interviewer

Geboren en getogen in de Hanzestad Zutphen. Na mijn opleiding aan de Hogere Hotelschool de nodige ervaring opgedaan in de (inter)nationale hotellerie en vervolgens de overstap naar toerisme & recreatie. Op diverse plaatsen heb ik gewoond en gewerkt. Sinds 2014 weer terug van ‘weggeweest’. Als vrijwilliger zet ik mij in bij RTV Berkelstroom omdat ik mij a) verbonden voel met Zutphen en b) een binding heb met media in het algemeen en daarmee de vele activiteiten/initiatieven die er zijn in onze plaats over het voetlicht wil brengen. Om de kost te verdienen heb ik mijn eigen bureau Marketing Moments.
‘Last but zeker not least’…ik ben getrouwd met Marieke, wij hebben twee zonen en een kleinzoon.

YORICK KNOL

Radio DJ / Penningmeester / Redacteur / Nieuwslezer / Webmaster

Ik haal als medewerker bij RTV Berkelstroom mijn energie uit mijn passie voor radio. Elke dinsdagavond samen met Sander ons radioprogramma presenteren voelt elke week weer als een klein feestje! Naast de radio houd ik mij bezig met het laatste nieuws uit Zutphen. Nieuws verzamelen, verwerken en op de juiste manier brengen is een leuke uitdaging die ik continu aan blijf gaan. Ik zorg voor de publicatie van nieuwsberichten en interviews. Daarnaast ben ik als penningmeester verantwoordelijk voor de boekhouding van de omroep. Ik heb iets met cijfertjes, dus voor mij op het lijf geschreven.

YOURI SLEURINK

Radio DJ

Ik heb een passie voor goede gitaarmuziek, en met name voor heavy en extreme metal. Als radio-dj vind ik het leuk om ook meer muziek te ontdekken en je eigen smaak uit te zenden, oude pareltjes en nieuw werk krijgen allemaal ruimte. Natuurlijk richt ik schijnwerpers op regionale metalbands zoals Plaagdrager, Bezwering, Haliphron en Heidevolk. Ik zend iedere maandagavond uit samen met Evert-Jan en we maken er altijd een feestje van. Met name ben ik trots op onze speciale ‘Langste Dag’-uitzendingen!