20 juni 2024

13 juni 2024

6 juni 2024

30 mei 2024

23 mei 2024

13 mei 2024

9 mei 2024

2 mei 2024

25 april 2024

18 april 2024

11 april 2024

21 maart 2024

14 maart 2024

7 maart 2024

29 februari 2024

22 februari 2024

Kickbokstrainer Hüseyin Çakan over waarom er nog altijd te vaak verkeerde vooroordelen zijn over kickboksen. Hüseyin Çakan, persoonlijk trainer bij Çakan Trainingen, vertelt over zijn werkmethode waarbij hij jongeren en volwassenen via een 1-op-1 benadering fysieke én mentale gezondheid brengt. “Trainen is goed; goed trainen is beter” aldus een gepassioneerde Hüseyin.

15 februari 2024

Vrijdag 1 maart vindt het Sport- en Beweeggala Zutphen 2024 plaats in de Buitensociëteit. In een extra sportcafé interviewt Wilco de Jong de genomineerden van alle categorieën.

8 februari 2024

Wolfram Reisiger is tekstdichter, theatermaker, componist en muzikant. In januari 2023 is hij voor twee jaar benoemd als stadsdichter van Zutphen. Halverwege zijn periode als stadsdichter kijken we met hem terug op het afgelopen jaar en bespreken we wat we nog kunnen verwachten dit jaar.

1 februari 2024

Conservator Lian Jeurissen van Musea Zutphen praat vol enthousiasme over de tentoonstelling “Hete Vuren”. In gesprek met Wilco de Jong vertelt Lian over deze bijzondere tentoonstelling; een samenwerking van 6 stadsmusea uit Bergen op Zoom, Gouda, Harlingen, Hoorn, Venlo en Zutphen in samenwerking met het Rijksmuseum Amsterdam. “Hete Vuren” heeft verschillende betekenissen; het vuur in de keuken; de edelsmid die het vuur gebruikt; het vuur in oorlogen; het vuur in de liefde…. Kortom divers. De tentoonstelling is tot en met 12 mei te zien in Musea Zutphen, ’s Gravenhof 4. www.museazutphen.nl

25 januari 2024
Jan Timmers stipt belang van de STRIJD TEGEN DEMENTIE aan!

Al sinds jaren wordt maandelijks een Alzheimer Café georganiseerd in het buurtcentrum Het Bornhof. Een van de drijvende krachten achter deze bijeenkomsten is vrijwilliger en oud ondernemer Jan Timmers. Nadat hij stopte met betaald werk was het al snel duidelijk voor hem dat hij iets wilde doen op het gebied van dementie. In het tafelgesprek vertelt hij waarom en geeft hij een inkijk in het werk van Alzheimer Nederland en het werk in Zutphen.

11 januari 2024
Auteur SUZANNE PETERS over het vallen en opstaan tijdens boeken schrijven!

Suzanne Peters begon al op jonge leeftijd met schrijven. Er zit altijd wel een verhaal in haar hoofd. Ze schrijft romantische fictie met maatschappelijke thema´s. Haar laatste boek dat onlangs is verschenen heet Vrije slag. Daarin laat ze zien wat het leven met de huidziekte HS (hidradenitis suppurativa) voor impact heeft, juist als je jong bent. Suzanne put daarbij uit eigen ervaring. Het boek dat gepresenteerd werd tijdens de Awareness Week van HS heeft als ondertitel: ‘Een mooi verhaal over het durven delen van je kwetsbaarheden’.

4 januari 2024
Bestseller auteur JOSHA ZWAAN over ‘Parnassia’ en ‘De Windbruid’

Josha Zwaan debuteerde in 2010 op 46-jarige leeftijd met het boek Parnassia dat gelijk een bestseller werd. Inmiddels zijn er bijna 100.000 exemplaren van verkocht. Haar laatste project is een muziektheaterstuk over het bijzondere leven van Alma Mahler. Josha heeft de teksten geschreven van het stuk dat onder de naam De windbruid komend seizoen opgevoerd wordt in diverse theaters. Meer info over het stuk (en speellijst) is te vinden op www.dewindbruid.nl

21 december 2023
Schrijver CHARLES DEN TEX met anekdote over aanprijzen boeken!

Schrijver Charles den Tex, woonachtig in Hengelo Gld is te gast bij presentator Wilco de Jong. De auteur die in 1995 begon met schrijven streeft boek na boek naar verbetering in zijn werk. Volgens dagblad Trouw niet zonder resultaat. Zij benoemen den Tex tot “Misschien wel de beste thriller-auteur van Nederland”.

14 december 2023
KOORLAB ZUTPHEN zoekt ZANGERS!

Het Internationaal Barok Festival Zutphen (IBFZ) vindt in de zomer plaats van 10 tot en met 14 juli 2024. Voor dit festival zoekt sopraan Johannette Zomer koorzangers die samen het Koorlab vormen. Een projectkoor met laagdrempelige, maar ook uitdagende projecten. Dit allemaal onder leiding van professionals zoals dirigenten Klaas Stok, Else te Lindert en Rob Vermeulen. Presentator Wilco de Jong ontvangt Johannette die vertelt wat voor moois het Internationaal Barok Festival Zutphen te bieden heeft. Meer informatie over het Koorlab, zoals gewenst niveau, repetities, optredens en kosten is te vinden op www.zomeracademiezutphen.

12 december 2023
SPORTCAFÉ ZUTPHEN DECEMBER 2023

In het derde en laatste Sportcafé Zutphen van 2023, vanuit de kantine van de Hanzehal ontving presentator Wilco de Jong verschillende gasten uit de Zutphense sportwereld. Wethouder Sport Rick Verschure, medewerkers van Actief Zutphen en andere sportgerelateerde gasten vertellen hun verhaal over de sport in Zutphen. Ook wordt het Sport- en Beweeggala Zutphen 2024 aangekondigd. Dit zal plaatsvinden op vrijdag 1 maart in de Buitensociëteit Zutphen.

7 december 2023
OPENMINDED en GELIJKWAARDIG bij DOOPSGEZINDEN in ZUTPHEN!

Aly Meijer, Predikant en Dominee van Doopsgezinde Gemeente Zutphen vertelt over de open en gastvrije gemeenschap die de doopsgezinden ten deel valt. “Geloof is persoonlijk. Het is van jou en jij bepaalt wat je gelooft en wat niet. Je hebt de vrijheid om te twijfelen, te bevragen en ter discussie te stellen”, aldus de Doopsgezinde Gemeente Zutphen. In gesprek met presentator Wilco de Jong worden de diensten en bijeenkomsten besproken.

30 november 2023
ZUTPHENSE KERSTLICHTJESTOCHT op 15 december!

Jaap Kolenberg van Evangelische Gemeente Zutphen, vertelt over de aanstaande Kerstlichtjestocht, op vrijdag 15 december van 16:00 tot 18:00 uur in het centrum van Zutphen. De tweede editie van deze lichtjestocht wordt georganiseerd door het platform ‘Geloven in Zutphen’ en hierin worden scenes uit het klassieke kerstverhaal uitgebeeld.

23 november 2023
HANZEJAAR 2023 in ZUTPHEN groot succes!

Mark Schuitemaker, directeur van Zutphen Promotie spreekt zich positief uit over de resultaten van het Hanzejaar 2023 in Zutphen. Een mooi voorbeeld is de ‘Drogenap Hanze Experience’, waarbij bezoekers de kans kregen om te dineren onder de Drogenapstoren en de 3D-straat schilderingen die dit jaar in het centrum van Zutphen te zien waren. Deze en andere initiatieven bespreekt presentator Wilco de Jong met Mark Schuitemaker.

16 november 2023
Fotograaf Frank Mossink over Mooiste Gezichten van ZUTPHEN!

De Zutphense fotograaf Frank Mossink vindt zijn passie in het vastleggen van al het moois dat Zutphen te bieden heeft, en dat in de meest pure vorm. In zijn werk kiest hij voor een mooie mix tussen de zwart-wit fotografie in portretvorm en de kleurrijke fotografie tijdens grote Zutphense evenementen. Zo is hij als fotograaf breed georiënteerd en stelt een breed scala aan werk tentoon op zijn website fotofrank.nl, met als eye-catcher de serie ‘Mooiste Gezichten van Zutphen’.

9 november 2023
PERSPECTIEF ZUTPHEN over SAAMHORIGHEID en TALENT in gemeente!

Perspectief Zutphen zet zich in voor de leefbaarheid onder de inwoners van Zutphen en Warnsveld. Hierbij wordt gedacht aan het ontwikkelen van talent, een veilige leefomgeving en saamhorigheid onder alle lagen van de Zutphense bevolking. Jorinde Klungers en Vincent Draaijer van Perspectief schuiven aan om te vertellen over hoe dit aangepakt wordt.

2 november 2023
BURGERBELANG zet zich in voor BETAALBAAR WONEN in ZUTPHEN!

Marloes Roerdink is sinds 1,5 jaar fractievoorzitter van Burgerbelang, lokale partij voor Zutphen en Warnsveld. Samen met haar fractiegenoten maakt ze zicht sterk voor wonen, een goed ondernemingsklimaat en samenwerking met partners in de regio. De gedreven politica verklapt tijdens het gesprek het geheim van een goede fractie: ‘Je moet zorgen dat het leuk blijft’.

26 oktober 2023
SCHRIJVER EN SCHILDER JAN BAGGEN

Zutphense schilder, tekenaar en schrijver Jan Baggen schuift aan om te praten over zijn nieuwe boek: De IJssel; beeld van een rivier.

19 oktober 2023
GRAVENSTAD MUZIEKTHEATER

Bestuursleden Maaike van Schie en Gert Voogt van Gravenstad Muziektheater schuiven aan om te praten over ’s Gravenstad en de nieuwe musical Evita. Onderwerpen: Nieuwe leden en auditierollen gezocht, wat is ’s Gravenstad Muziektheater, waarover gaat Evita, wie kan zich aanmelden.

12 oktober 2023
BURGEMEESTER WIMAR JAEGER

Waarnemend burgemeester Wimar Jaeger schuift aan om te praten over o.a. benefietactie ‘Zutphen Helpt Hatay’, Zutphens muzieklegende Gordon Groothedde, het werk van de Zutphense politie, cameratoezicht in de stad, de vruchtbare relaties, Stolpersteine, nieuwe vorm van herdenken, de vrijwilligers in de Zutphense stembureaus en de ‘toekomststoel’.

28 juni 2023
SPORTCAFÉ ZUTPHEN JUNI 2023

In Zwembad de IJsselslag vond op woensdag 28 juni het tweede Sportcafé Zutphen van 2023 plaats. Presentator Wilco de Jong ontving verschillende gasten uit de Zutphense sportwereld om te vertellen over de ontwikkeling van de sport in de gemeente Zutphen. Het nieuwe initiatief ‘Actief Zutphen’ en het Sportgala 2024 komen uitgebreid aan bod en de genomineerden voor de Maatschappelijke Beweegprijs worden in het zonnetje gezet.

26 juni 2023
U13 VOETBALTOERNOOI FC ZUTPHEN

FC Zutphen organiseert op 18, 19 en 20 augustus de 7e editie van het SallandElectronics U13 Tournament. Een voetbaltoernooi waar topteams uit België, Nederland, Engeland en Duitsland vertegenwoordigd zijn. Uiteraard is AZ Alkmaar, de winnaar van vorig jaar, er weer bij. Maar met de komst van Arsenal en Chelsea heeft de organisatie twee ware Engelse grootmachten binnen weten te hengelen. Organisator Martin van den Burg en FC Zutphen voetballer Rowan Berendsen vertellen de ins en outs van het aankomende toernooi.

26 juni 2023
KUNSTENAAR HENK GOMBERT

Henk Gombert, initiatiefnemer van poëzie in het straatbeeld van Zutphen, vertelt over het verhaal achter de gedichten op verschillende gevels in het centrum van Zutphen en leest voor uit eigen werk. Naast de liefde voor dichten is Henk Gombert ook schilder en beeldhouwer en vertelt over de gedachtengang bij het maken van zijn werk.

14 juni 2023
KEGELCLUB ‘KEGELEN IS KUNST’

Erik Wijnbergen, voorzitter van Zutphense kegelclub ‘Kegelen is Kunst’ bespreekt het wel en wee van de kegelsport in Zutphen en werft nieuwe leden voor deze relatief onbekende sport in Zutphen.

13 juni 2023
GILDE ZUTPHEN

Een uitgebreid interview met Cyp Wagenaar, bestuurslid van Gilde Zutphen die vertelt over de activiteiten en initiatieven van het grootste nog bestaande gilde van Nederland: Gilde Zutphen. Hierin komen o.a. de onderwerpen eenzaamheid bij ouderen en taallessen voor vluchtelingenkinderen aan bod.

19 april 2023
SPORTCAFÉ ZUTPHEN APRIL 2023

De 2e editie van Sportcafé Zutphen, op 19 april 2023 stond in het teken staan van ‘financiële mogelijkheden voor verenigingen’. De tafelgasten uit de verschillende takken van de Zutphense sport vertellen over het sportbeleid in de gemeente, het Sportgala 2024, prestaties en hun algemene beeld van de sport in Zutphen.

20 juni 2022
BFM SPORTCAFE

In samenwerking met de coördinator buurtsport en wethouder sport van de gemeente Zutphen organiseerde RTV Berkelstroom het Sportcafé 2022 op het terrein van FC Zutphen.

22 januari 2022
PETER VAN HOUTERT (VOORZITTER KVNW): ‘WIJN IS EEN NATUURPRODUCT’

Hoe kan een 20 jaar oude port maar 2 jaar oud zijn? En bevat wijn nu gif of niet?
Peter van Houtert, directeur van wijnimporteur Verbunt Verlinden maar ook landelijk voorzitter van de KVNW ( Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren) spreekt over de laatste actuele ontwikkelingen en trends in wijn gebruik. Opvallend of niet van Houtert adviseert: drink met mate en soms een paar dagen helemaal niet!
Zie www.kvnw.nl en www.verbuntverlinden.nl

21 januari 2022
KLAAS STOK (ORGANIST EN DIRIGENT): ‘HET BADERORGEL BETEKENT VEEL VOOR MIJ’

Zutphenaar Klaas Stok praat over zijn passie voor de muziek.
Voor koren maar ook het orgel; als vaste bespeler van het Baderorgel in de Walburgiskerk legt hij uit wat dit instrument zo bijzonder maakt.
Ook het chef-dirigentschap in Hamburg komt aan de orde voorts de kansen voor cultuur in Zutphen en een NIEUW project in het najaar van 2022.
www.klaasstok.nl

20 januari 2022
HAN ZITTEMA (OPRICHTER THE MASTERS): ‘AM I A BARCODE NOW?’

Onlangs ontving Han Zittema, sociaal ondernemer, uit handen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een oorkonde als dank voor het initiatief van The Masters.
The Masters, een initiatief gestart in 2009, helpt mensen praktisch op weg bij het vinden van een passende werk- en woonplek in de maatschappij. “We don’t change behavior we change people’s minds” is de missie die hier gebruikt wordt.
Ook voor Zutphen/Warnsveld zijn er mogelijkheden…

20 januari 2022
SIMONE VAN OMMEN (GEVLUCHTE KUNST): ‘VLUCHTELINGEN ZIJN LETTERLIJK GEVLUCHTE KUNST’

Vluchtelingen hebben wel degelijk een positieve invloed op de Nederlandse maatschappij. Simone van Ommen, studente aan de AMFI – Amsterdam Fashion Institute vertelt over ‘gevluchte kunst’.
Een idee van 4 studenten die juist het vaak éénzijdige beeld van asielzoekers van de andere kant belichten.

5 januari 2022
Franke Remerie (Land Van Ons): ‘Als de overheid het niet goed doet, dan doen we het zelf!’

Franke Remerie is (mede)initiatiefnemer van Land van Ons. Hij woont samen met Nelleke Remerie in het buitengebied van Dorp Warnsveld tegen Gemeente Zutphen / Zutphen aan. Hij is van mening dat ‘we’ niet goed omgaan met onze grond waardoor er minder biodiversiteit is ontstaan. Hij maakt zich daar druk over en vindt dat de overheid hier een flinke steek laat vallen. ‘Nou, dan moeten we het zelf doen!’ dacht Franke en startte de coöperatie Land van Ons (LvO). Door land op te kopen en dit goed te beheren krijgt de natuur ruimte om te groeien en bloeien. LvO is fel gekant tegen het vestigen van Meta in Gemeente Zeewolde en stelde voor om deze uistekende landbouwgrond zelf over te nemen.

31 december 2021
Vincent Draaijer (Walhallab): ‘Walhallab is een bijzondere ontmoetingsplek voor jongeren tot 27 jaar.”

Vincent Draaijer is te gast in de TV-studio van RTV Berkelstroom om te praten over Walhallab. Ooit kleinschalig opgezet door Marco Mout is Walhallab – inmiddels gevestigd aan de Waterstraat – uitgegroeid tot een vaste waarde voor de ontwikkeling van jongeren tot 27 jaar. Wat maakt Walhallab bijzonder en succesvol? Welke bijdrage levert het aan de maatschappij van Zutphen? Hoe is Vincent er zelf terechtgekomen en wat betekent Walhallab voor hem persoonlijk?

28 december 2021
HEIN BRUNSVELD (RAADSLID CDA): ‘IK VIND HET BELANGRIJK IETS VOOR DE SAMENLEVING TE BETEKENEN.’

Hein Brunsveld is lid van de Gemeenteraad Zutphen van Gemeente Zutphen en te gast in de TV-studio van RTV Berkelstroom. Hij is al zo’n 12 jaar politiek actief; waar komt zijn drive vandaan? Moet je als raadslid overal verstand van hebben en hoe kom je tot een mening of beslissing? En wat heeft Hein toch met de Wilhelminafontein?

23 december 2021
Annemieke Vermeulen (Burgemeester Zutphen): ‘Het was een heftig jaar en we zijn er nog niet!’

Burgemeester Annemieke Vermeulen was te gast in de tv-studio van RTV Berkelstroom om te praten over het jaar 2021 en (voorzichtig) vooruit te kijken naar 2022. Hoe staat Gemeente Zutphen er voor. Wat waren bijzondere en belangwekkende gebeurtenissen voor haar? Hoe vergaat het haar als voorzitter van Gemeenteraad Zutphen? En: in 2022 zijn er gemeentelijke verkiezingen; waarom is het belangrijk om te stemmen en wat verwacht zij er van?

2 december 2021
ELLEN PIETERSE: ‘ZINGEN IS HEEL BELANGRIJK VOOR DE ONTWIKKELING VAN EEN KIND.’

Zangeres en zangpedagoog Ellen Pieterse uit Eefde aan tafel bij Berkelstroom over het landelijke initiatief ‘Zingkwartier’. Aan de hand van de Ward-methode leren kinderen spelenderwijs zingen waarbij hun algemene vaardigheden positief worden ontwikkeld. Door stemovorming en een bijzondere manier van noten leren lezen leren kinderen verbanden leggen tussen wat zij zien en wat er klinkt.
Op dit moment draait er een pilot op 7 scholen met meer dan 1000 kinderen en het is de wens om deze methode sterk uit te breiden en het zingen op jonge leeftijd te bevorderen.
Onder meer Erik Scherder en Herman Finkers hebben ziitting in het comité van aanbeveling.
Kijk op https://zingkwartier.info voor alle informatie.

 

1 december 2021
DS JAN VAN HOUWELINGEN: ‘IK BEN DOMINEE VOOR IEDEREEN.’

Kerk Het Lichtpunt, kerk midden in Zutphen. Dominee/predikant Jan van Houwelingen vertelt over de nieuwe koers van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt(GHV) Zutphen. Naast de kerkdiensten zijn er andere activiteiten waarbij de kerk zich actief inzet: zoals de moestuin of de alpha-cursus, ds. Jan van Houwelingen praat hier enthousiast over.
Ook het feit dat niet-leden welkom zijn intrigeert. Presentator Wilco de Jong stelt o.a. de vraag hoe Van Houwelingen aankijkt naar ‘oecumene’, het samen werken met andere geloofsgemeenschappen.

 

21 oktober 2021
JACQUES HERB: ‘IK HEB EEN MOOI EN BEWOGEN LEVEN!

Zanger JACQUES HERB praat met Wilco de Jong vol enthousiasme over zijn carrière. Natuurlijk over zijn grote hit Manuela maar vooral hoe het allemaal begon; nog steeds is Jacques Herb actief; in 2019 voor Covid-19 nog als gastartiest opgetreden bij de Toppers in de Johan Cruyff arena.
Cor Wiesnekker.nl president van het Genootschap der Gulle Lach vertelt over dit bijzondere initiatief waar Jacques Herb ambassadeur van is: ‘er moet meer gelachen worden’ is het credo.

 

21 oktober 2021
Warnsveld kent Schaapskudde de Belhamel Harrie Jansen ofwel Herder Harr spreekt met Wilco de Jong vol liefde, kennis en kunde over de vele schapen én de honden die de kudde begeleiden. Wat is een belhamel eigenlijk ?

Iedereen kan een paar uur met de kudde meelopen voor een bijzondere natuurlijke belevenis.

21 oktober 2021
Arko Van Brakel, directeur Cleantech Regio praat vol passie over de energie-transitie waar wij allen aan mee moeten doen willen wij planeet aarde bewoonbaar houden.

Wat gebeurt er in de Stedendriehoek(Apeldoorn-Deventer-Zutphen) op dit vlak ?
Wilco de Jong vraagt hem ook: ‘Waarom is circulaire economie van belang?’ En tot slot ‘the walk’ op 12/12/2021…..

20 oktober 2021
In deze herfstvakantie is in Het Koelhuis de multimedia-show ‘De Herberg van Gelre’ te zien Storyroom Zutphen met o.a Remco de Vries (www.storyroomzutphen.nl).

Brigiet Bluiminck vertelt wat voor haar het mooiste pareltje van Zutphen is n.a.v. de uitgave “100 highlights van Zutphen” en binnenkort de jubileumuitgave van Zutphense pracht.

4 mei 2021
LIDY KLEIN HOLKENBORG (AUTEUR): ‘DE ARK VAN WILP STAAT VOOR IEDEREEN TER BESCHIKKING.’

‘Geworteld in Wilpse klei’ een boek geschreven en samengesteld door Lidy Klein Holkenborg met foto’s van Evert van de Worp.

Een boek over een bedrijvig volkje aan de IJssel met de constante alertheid voor hoog water vandaar de aanwezigheid van ‘de ark van Wilp’

4 mei 2021
AUKJE VAN ROSSUM (VAN ROSSUM KOFFIE): ‘ONGELOOFLIJK HOE GOED DE CROWDFUNDING WERKT!’

Van Rossum’s Koffiespeciaalzaak. Aukje van Rossum vertelt over de nieuwe plannen in het prachtige hoekpand Schupstoel/Beukerstraat met meer dan koffie alleen… Wat is goede koffie en wat zijn de laatste trends?

4 mei 2021
ADJAN PEPERS (WALKING VOETBAL): ‘LEKKER BEWEGEN VOOR MANNEN EN (!) VROUWEN!’

Old Stars Walking Football, een nieuwe vorm van voetbal.

FC Zutphen en de Warnsveldse Boys werken samen om ‘Walking Football’ onder de aandacht te brengen. Adjan Pepers legt uit wat het spel behelsd maar dat het ook om de verbinding gaat Zie ook www.fczutphen.nl en www.warnsveldseboys.nl

3 mei 2021
FRANK LAZAROMS (B&B WARNSVELD): ‘IK VIND HET HEERLIJK OM GASTEN TE ONTVANGEN.’

COVID-19 brengt meer gasten naar bed & breakfast adressen in de regio.
Volgens Frank Lazaroms van B&B Warnsveld(www.benbwarnsveld.nl) zorgt de Corona-crisis voor extra aanloop.
In een voormalige boerderij nu een logeer-adres.
Wat heeft Frank doen besluiten om een deel van zijn huis voor gasten te reserveren? En waar moet een goede B&B aan voldoen?

3 mei 2021
PETER KOOIJ (AUTEUR): ‘JE MOET BEREID ZIJN EEN DAG TE SPEUREN ZONDER RESULTAAT…’

Auteur, samensteller, tekenaar Peter Kooij vertelt aan Wilco de Jong over het boekt dat hij schreef: “De Zutphense Kehille in het bijzonder”, een geschiedenis van Joods Zutphen.
De titel van het boek is ontleend aan een brief van 9 september 1949 waarin Isidore Elzas aankondigt vanwege zijn gezondheid te stoppen als bestuursvoorzitter van de Joodse Gemeente Zutphen.Hij wenst het bestuur een goede samenwerking toe ‘in het belang van het Jodendom en onze Kehille in het bijzonder’

29 april 2021
YOLANDA VAN DONGEN (GROEI, SNOEI, BLOEI): ‘JE MOET ER ZELF AAN WERKEN!’

Keuzes maken, jouw bewustzijn groter maken…
Teamcoach en coach persoonlijke ontwikkeling @Yolanda van Dongen vertelt over haar nieuwe werkboek ‘Mijn persoonlijke leiderschap – ‘GROEI, SNOEI, BLOEI©’ (zie ook www.groeisnoeibloei.nl).
Het werkboek bevat naast verdiepende theorie vooral veel concrete en toepasbare oefeningen om aan de slag te gaan met jouw persoonlijke ontwikkeling.

16 maart 2021
FOKA DEKKER (BLEACHED ONION): ‘EEN ERG BIJZONDERE PERIODE OM TE STARTEN, MAAR HET LOOPT GOED!’

Ondernemer Foka Dekker spreekt vol enthousiasme over haar vintage kledingwinkel Bleached Onion. Midden in Corona-tijd haar eigen winkel geopend. Hoe doet ze dat? Wat brengt Facebook en Instagram haar?
Iedere bezoeker krijgt koffie en wat lekkers! Wat is het geheim van goed lopende winkel, juist nu?

25 februari 2021
ABEL VAN DIJKEN (CU): ‘VOORKOMEN DAT BIJSTANDSGERECHTIGDEN IN HET NAUW KOMEN DOOR TERUGVORDEREN.’

ChristenUnie Zutphen-Warnsveld fractievoorzitter in de Zutphense gemeenteraad Abel van Dijken vertelt over de lessen die geleerd moeten worden uit de landelijke toeslagenaffaire.
Maatwerk is absoluut nodig. ‘Meer aandacht voor welzijn geeft mensen wellicht ruimte kansen te zien om uit de bijstand te komen’, aldus van Dijken. En hoe staat het met de culturele sector in Zutphen-Warnsveld ? Moet de Hanzehof wel of niet blijven bestaan? Wilco de Jong van RTV Berkelstroom bespreekt het met de locale politicus.

25 februari 2021
MARK SCHUITEMAKER (ZUTPHEN PROMOTIE): ‘DE PIJN IS VOELBAAR; STUUR JOUW BESTE FOTO IN EN…KOOP LOKAAL!’

InZutphen organiseert een fotowedstrijd met als thema ‘lockdown’.
Wilco de Jong praat erover met Mark Schuitemaker directeur van Zutphen Promotie. ‘Zutphen is één van de meest fotogenieke steden van Nederland met ontelbare plekjes waar je unieke foto’s kunt schieten. Met de jaarlijkse terugkerende World Press Photo tentoonstelling in de Walburgiskerk als hoofdprogramma, organiseren we dit jaar voor de derde keer Fotozomer 2021’ aldus Mark Schuitemaker.
De lock-down is de afgelopen maanden echter ook een uniek foto-onderwerp gebleken; lege winkelstraten, zwervende mondkapjes, contact door ruiten en plexiglas. Inzendingen van jouw beste foto via de website www.inzutphen.nl

24 februari 2021
WALLE TEMPELMAN (TEMPELMAN MODE): ‘IK BEN EEN ECHTE WINKELJONGEN’

In de studio van RTV Berkelstroom ontvangt Wilco de Jong de Zutphense binnenstadondernemer Walle Tempelman (76) die op 1 juni 2021 stopt met zijn winkel en met pensioen gaat.
Tempelman is al decennia het gezicht van de mannenmode in Zutphen of zoals hijzelf zegt: ‘Oplosser in heel Nederland voor alles wat anderen in het mannenmodevak moeilijk vinden’. Hoe zag zijn loopbaan er uit? Is #zutphen mode-gevoelig? En wat zijn de trends? Extreem grote maten en kleine maten zijn de expertise van Tempelman, de mode-retail-expert die de slag naar online niet heeft kunnen maken en zich dan ook ‘een echte winkelman’ noemt’.
www.walletempelman.nl

24 februari 2021
ELLEN WESSELS (HEALTHY IMPACT): ‘DANKZIJ OOSTNL HEBBEN WE EEN VLIEGENDE START!’

Healthy Impact uit Zutphen ontving recent een startersprijs van ontwikkelingsmaatschappij OostNL.
Ellen Wessels praat vol passie over CrazyFruit – gevriesdroogde fruitmixen met als kernwaarden GEEN kunstmatige geur- kleur- en smaakstoffen. Geen toegevoegde suikers, geen zoetstoffen kortom 100% fruit! Wilco de Jong vond het heerlijk en verwijst iedereen door naar www.healthyimpact.nl

23 februari 2021
JORIS GOLSTEIN: ‘DOE FF PARANORMAAL! – LEVEN AAN DE RAND VAN DE MAATSCHAPPIJ.’

De titel van een boek geschreven door Joris Golstein uit Zutphen.
Joris’ carrière begon in de bouw maar na vele strubbelingen helpt hij nu mensen. Hij laat mensen zich weer mens voelen en weten dat ze er toe doen in deze maatschappij. Wilco de Jong ontvangt hem in de studio van Berkelstroom in het Waterkwartier.
Meer informatie over Joris en zijn boek op: www.doemaareffeparanormaal.nl

12 november 2020
PETER HOUNIET (VM INNTEL ZUTPHEN): ‘HORECA IS EEN PRACHTIG VAK!’

Wat is een hotelier en wat is gastvrijheid?
Peter Houniet is voormalig directeur-eigenaar van Inntel Hotel Zutphen en te gast bij ons in de studio. Met Wilco de Jong praat hij over zijn internationale levenswandel en over de kansen van jonge ondernemers, juist nu in deze coronatijd.

5 november 2020
HANS STEENBERGEN (FOODINSPIRATION): ‘MIJN HARTINFARCT GAF MIJ VEEL NIEUWE INZICHTEN.’

Hans Steenbergen – voormalig hoofdredacteur van Misset Horeca – is reeds vele jaren een bekend trendwatcher. Op Tweede Kerstdag 2015 kreeg hij een hartinfarct en dat zette zijn leven op zijn kop. Wat hij sindsdien heeft beleefd, ervaren en overwonnen (onder meer een wandeltocht in Nieuw Zeeland, de ‘Tongariro Crossing’) vertelt hij aan Wilco de Jong.

4 november 2020
ANOUK ELLEN SUSAN (LEKKER ANDERS): ‘NEDERLANDERS EN DUITSERS HEBBEN VEEL OVEREENKOMSTEN.’

Wat kenmerkt ‘de Nederlander’ en wat kenmerkt ‘de Duitser’? In Nederland zeggen wij snel ‘jij en jou’ terwijl het in Duitsland nog veel U oftewel Sie is. Anouk Ellen Susan – geboren in Nederland en opgegroeid in Duitsland – praat met Wilco de Jong over haar boek “Lekker Anders” waaruit blijkt dat Duitsers en Nederlanders best veel overéénkomsten hebben.

28 augustus 2020
Rebecca Adventure Travel

In 2019 opende burgemeester Annemieke Vermeulen samen met de Ambassadeur van Ecuador Fernandobucheli de ‘travel concept store’ van Rebecca Braak en daarmee ook www.rebeccaadventuretravel.com.
In het gesprek staat het Zuid Amerikaanse land Ecuador (genoemd naar de evenaar) centraal. Rebecca geboren en getogen in Zutphen praat gepassioneerd over dit bijzonder land; over de mensen, de Galapagoseilanden eilanden, het Andes gebergte en het Amazone gebied. Zij is de enige ‘VVV’ in Nederland die Ecuador als reisbureau onder de aandacht brengt. Naast reisadviezen biedt de ‘travel concept store’ ook handgemaakte duurzame producten onder de naam EcuaFina.

28 augustus 2020
Dorine de Soet: Landelijk Atelier Weekend 5 & 6 september!

Op zaterdag 5 en zondag 6 september vindt het Landelijk Atelierweekend plaats. Ook in Zutphen en Warnsveld zijn er ateliers die hieraan deelnemen waaronder Kunstlokalen Zutphen, Abstractieindenhof, Schilderijenvancornel, AtelierNicoleKarrèr, Rietje de Bijl exposeert bij Sandra Van de Griendt.
Te gast bij StudioWaterkracht, één van de locaties van waar de locale omroep B-FM uitzendt was Dorine de Soet van het gelijknamig atelier. Zij vertelt over het landelijk atelier weekend en de schilder workshops die zij geeft met een ‘therapeutische’ werking. Alle deelnemende ateliers zijn op 5 en 6 september gratis toegankelijk, zie ook www.landelijkatelierweekend.nl

17 juli 2020
Hoe ervaart Zutphenaar Annejan Dekker zijn internationale missies voor defensie?

Annejan Dekker is militair en woont in Zutphen. Voor defensie heeft hij verschillende internationale missies uitgevoerd – mede onder de vlag van de Vereniging voor de Verenigde Naties – UNA Belgium Flanders wat hem over de hele wereld bracht. Annejan heeft een hele speciale en unieke functie; Wilco de Jong interviewt hem over zijn ervaringen en drijfveren. Hebben die missies eigenlijk wel zin? Hoe ervaart Annejan zijn werk?

17 juli 2020
Studio Waterkracht is een feit!

Dorine Ruter geeft – samen met Patricia Withagen – leiding aan Wijkcentrum waterkracht. Hoe hebben zij de lockdown beleefd en hoe gaat het nu? En wat staat er de komende tijd op het (zomer)programma? Merel Hooning interviewt Dorine vanuit StudioWaterkracht.
Wat is Studio Waterkracht?
Al enige tijd werkt RTV Berkelstroom samen met het wijkcentrum en sinds kort staat er een vaste opstelling voor de opname en uitzending van radio en tv-programma’s. Na de zomer van 2020 wordt er een compleet programma gepresenteerd waarin thema’s van de stad en van de wijk Waterkwartier, Zutphen centraal staan en ook de samensmelting van de verschillende culturen die Zutphen rijk is. Denk daarbij aan uitzendingen over opvoeden & opgroeien, ondermijning & criminaliteit, discriminatie & racisme, kunst, muziek & cultuur, liefde voor lezen en talen, algemene ontwikkelingen binnen Gemeente Zutphen en nog veel meer.

16 juli 2020
Het Broederenklooster is open en de man achter dit Boutique-Hotel is Anton de Lange. Vanuit Studio Waterkracht vanuit Wijkcentrum waterkracht spreekt Wilco de Jong met hem over de geschiedenis van het bijzondere gebouw, de samenstelling van het team (2 chefs!), hoe Anton de corona-periode heeft beleefd en hoe hij aankijkt tegen de toekomst.

28 februari 2020
Zutphen kent een kledingbieb

Zutphen kent sinds kort een ‘kleding-bieb’, een bibliotheek voor (nu nog alleen) dameskleding.
Christel Jansen vertelt Wilco de Jong over deze primeur in de binnenstad en vooral over het duurzame karakter ervan. OutfitLibrary GAIA is aldus de initiatiefneemster een nieuwe trend in mode-land.

14 februari 2020
JACQUES BRINKMAN: VAN OLYMPISCH HOCKEYER TOT BIERBROUWER

Jacques Brinkman speelde 337 interlands voor het Nederlands hockeyteam dames/heren en deed mee aan 4 Olympische Spelen waarvan hij twee maal goud veroverde.

Tegenwoordig brouwt Jacques Brinkman bier in het koetshuis bij Landgoed Staverdenwww.uddelaer.nl

14 februari 2020
Willem Bijleveld & Martin Bes: VELUWE OP 1

De #Veluweop1 is een omvangrijk programma wat er voor moet zorgen dat Nederlands grootste natuurgebied op de juiste manier in ‘goede gezondheid’ blijft. De problemen rondom de uitstoot van stikstof raakt ook de Veluwe. Willem Bijleveld, voorzitter van de Veluwe Alliantie en Martin Bes, recreatieondernemer en tevens vertegenwoordiger van KHN – Koninklijke Horeca Nederland praten met Wilco de Jong over de kansen en bedreigingen.

17 januari 2020
Jeroen Drabbe over recreatieve routes in de regio

Het ontwikkelen en realiseren van recreatieve route concepten.
Iedereen laten genieten van een belevingsvolle buitenruimte….dit is waar RoutAbel voor staat.
Directeur Jeroen Drabbe praat met Wilco de Jong over de innovatieve aanpak van fiets, wandel, mountainbike en andere routes.

13 december 2019
Maurice Krabbenborg: “Toerisme opleidingen op steeds hoger niveau”

Het toerisme groeit wereldwijd maar ook in Nederland, de evenementenbranche wordt steeds professioneler…
Hogeschool Tio leidt studenten op voor de zogenaamde ‘vrijetijdseconomie’ waarbij er keuze is tussen MBO of HBO niveau.
Wilco de Jong spreekt met vestigingsmanager Maurice Krabbenborg en studente Fleur Gutmanis over de zekerheid van een baan na deze studie.

18 oktober 2019
Voedselbank Zutphen houdt 19 oktober open dag

Zaterdag 19 oktober 2019 heeft Voedselbank Zutphen tussen 14 en 17 een open dag op de Hermesweg 17A in Zutphen.
Wilco de Jong gaat met Gert Vrieze, voorzitter van de Zutphense afdeling, in gesprek. Ondanks de sterke economie van dit moment, is er aan de andere kant een groeiende behoefte en heeft de voedselbank veel klanten.

27 september 2019
Garage van de toekomst

“Steeds meer elektrische auto’s rijden over de weg, maar ook waterstofauto’s zijn in opkomst.” Dit betekent dat lokale Zutphense autobedrijven moeten moderniseren. Wilco de Jongpraat met Steven Nijenhuis van Autoservice Steven Nijenhuis over de “garage van de toekomst”. Hoe houdt Steven rekening met de toekomst?