Het campingseizoen is bijna afgelopen. Maar de vaste gasten van Camping Warnsveld weten niet of ze ooit nog naar hun geliefde plekje terug mogen keren. Stacaravanhouders hebben te horen gekregen dat ze weg moeten. De nieuwe eigenaar, Yoko Village, wil er een luxe vakantiepark gaan bouwen.

Naast kampeerplekken waren er tot voor kort ruim vijftig stacaravans te vinden op het terrein aan de Warkenseweg. “De helft van de vaste gasten is al gevlucht. Sommigen zetten hun chalet te koop vanwege de hoge leeftijd, anderen zoeken een nieuwe locatie”, zegt Fred Koebergen, die zelf niet van plan is om te vertrekken. In de zomermaanden verruilt Koebergen zijn woonplaats Zoetermeer graag voor de rust en de ruimte van de Achterhoek. “We komen hier sinds 1998 met een tourcaravan en sinds 2007 hebben we een chalet.” In de zomermaanden kan hij er dag en nacht recreëren, na 31 oktober gaat de camping in winterslaap.

Per mail maakte Yoko Village hem en de anderen recent duidelijk dat iedereen hun plek op 31 december schoon moet opleveren. “Terwijl ze nog niet eens officieel eigenaar zijn, heel vreemd. En er is een opzegtermijn van een jaar, dus dat klopt ook niet.” Met andere vaste gasten richt hij nu een vereniging op. Ze worden gesteund door de landelijke werkgroep Recreanten Recht.

Door: Sander Worseling – RTV Berkelstroom
Foto: Eigen redactie