Duizenden lampjes, kerstbomen, livemuziek, straattheater, (kinder)attracties, foodtrucks en sfeervolle kerstkramen: op zondag 10 december beleeft het hele gezin een magische dag uit tijdens het Winterfestijn in Zutphen. Op deze extra koopzondag is het feestelijk shoppen in de binnenstad van Zutphen. Het Winterfestijn duurt van 12.00 tot 17.00 uur.

Na de succesvolle eerste editie van het Winterfestijn in 2022 organiseert Zutphen Promotie in samenwerking met de ondernemers uit de binnenstad ook dit jaar weer een magisch festijn. Voor de opzet is dezelfde formule als die van vorig jaar gekozen, maar met weer andere attracties. De stad is sfeervol versierd voor de kerstdagen, met kerstbomen en duizenden lichtjes. De winkels zijn open en op de Houtmarkt is een kerstmarkt met foodtrucks en houten sfeerkramen met lekkernijen, kerstartikelen en andere snuisterijen. Ook in de Nieuwstad en de Spittaalstraat staan tientallen sfeervolle kramen en in de Laarstraat is de Zeldzaam Mooi Wintermarkt met unieke, originele en handgemaakte producten.

Hoogtepunt – letterlijk en figuurlijk – is het reuzenrad op de Groenmarkt. Het volledige programma van het Winterfestijn is af te halen bij de VVV op de Houtmarkt en te downloaden op www.winterfestijnzutphen.nl.

Bron: Eigen redactie
Foto: Zutphen Promotie