Er gaat weer een nieuwe editie plaatsvinden van de Vordense Achtkastelenloop. Aan de hardloopwedstrijd lopen veel mensen mee uit Zutphen, Warnsveld en omstreken.

De Achtkastelenloop kent drie routes (10, 21 en 30 km) waarbij je in Vorden langs weilanden en door bossen loopt. Het is geen trail. De routes gaan zowel over bospaden als over het asfalt. Met een beetje geluk zie je ook een glimp van de kastelen. De 30 km is vooral een geliefde voorbereiding voor de marathon in Rotterdam, waaraan atleten uit het hele land deelnemen. Heb je de afstand volbracht, dan is het bijna standaard dat je een bosje narcissen krijgt en een herinneringsmedaille. En juist deze herinneringsmedaille maakt de Achtkastelenloop dit jaar uniek. Deze medailles worden speciaal ontworpen en vanwege de levertijd ongeveer negen maanden voor de wedstrijd besteld. Dit jaar staat de narcis op de medaille centraal. Een extra aandachtspunt is er voor de spelfout die op de medaille is gemaakt. Er staat namelijk ‘De Achtkastenloop’. De organisatie is hier ludiek mee omgegaan en plaatst langs de route allerlei kasten waarmee deelnemers op de foto kunnen.

De inschrijving is geopend. Inschrijven is tot uiterlijk 28 februari mogelijk, waarbij een maximum aantal deelnemers van 1.200 wordt aangehouden.

Bron: Eigen redactie
Foto: Hanzesport