Het verhaal van de drogenapstoren is van 9 juni tot en met 9 juli te aanschouwen in het gebouw zelf. Hier kun je het verhaal van ‘Albert op de Korenmarkt’ ontdekken, wat natuurlijk te maken heeft met het Hanzejaar zelf waar we nu in leven. Met beeld en geluid kun je zo genieten van het historisch monument. Hoewel je misschien ook ontdaan kunt zijn van de steigers die tegen de toren staan.

Het gebouw staat namelijk al sinds mei in de steigers. Dit zal waarschijnlijk tot de zomervakantie duren. Wethouder Rick Verschure geeft aan waarom dit het geval is als hij zegt “Veiligheid staat voorop. Stenen kunnen naar beneden vallen. We gaan daarom direct aan de slag met het renoveren van de toren. Het is wel jammer dat dit precies in het Hanzejaar gebeurt, maar we hebben geen keuze.”

Tijdens de werkzaamheden zal de toren ook een upgrade krijgen. Zo is er geld opzij gelegd om nieuwe verlichting aan te brengen in de toren. Verschure reageert “Die kan wel een update gebruiken. Als de werkzaamheden zijn afgerond, hebben we een veilige toren die ook nog eens prachtig verlicht is.”

Gelukkig kun je nu dus nog door de poort heenlopen. Waar tussen 16:00 en 21:00 uur de film zal spelen op maandag tot vrijdag. Op zaterdag en zondag zal de film al worden afgespeeld om tien uur. Het verhaal van Albert is nauw verbonden met de toren zelf en neemt je mee naar de tijd van 1400 Zutphen. Een aanrader om te zien op het moment dat je er dicht in de buurt bent.

Door: Lukas de Groote – RTV Berkelstroom
Foto: Lukas de Groote – RTV Berkelstroom