De tweede editie van het Festilake festival in Zutphen was voor de bezoekers een groot succes. Waar het proefballonnetje vorig jaar nog uit moest wijzen of Zutphen klaar was voor een nieuw festival, is die vraag afgelopen weekend weggenomen.

Op zaterdag werd het festivalterrein aan het Bronsbergenmeer overspoeld met de beats van dj’s uit de meest uiteenlopende genres. Terwijl top-dj La Fuente zijn hit ‘I Want You’ en andere hits uit de boxen op de main stage liet knallen, werd de Jacked Up stage gevuld met lokale pop- en dance-acts.

Op zondag kwamen de cover-bands aan bod. Op de Beach Stage kregen coverbands van respectievelijk CCR, David Bowie, Tina Turner en U2 de kans om de harten te winnen van het publiek. Gezien de vele losse heupen en de uit volle borst meezingende mensen is dit goed gelukt.

Het weer heeft een belangrijk aandeel gehad in het succes van het festival. Tropische temperaturen maakte dat een ieder zich op een waar strandfeest waande. Voetjes in het water en dansen maar. De festivalorganisatie heeft goed rekening gehouden met de hitte en heeft, in tegenstelling tot vorig jaar, extra maatregelen getroffen. Zo was er een grote tent geplaatst met picknicktafels waar de bezoekers zich in de schaduw konden terugtrekken. Ook hoefde je aan de bar niets te betalen voor een glaasje water, wat tot groot genoegen van de bezoekers werd ontvangen. “Ik had van tevoren onwijs veel zin in Festilake, het enige waar ik tegenop zag was het hete weer. Gelukkig mocht ik m’n zonnebrandcrème mee naar binnen nemen en kan ik de hele dag gratis water drinken”, aldus festivalbezoeker Mara.

Het is nog niet bekend of er in 2024 een nieuwe editie van Festilake zal plaats vinden, maar na dit succesvolle weekend lijkt ons die aankondiging een kwestie van tijd.

Door: Yorick Knol – RTV Berkelstroom
Foto: Yorick Knol – RTV Berkelstroom