Theater Hanzehof en Buitensociëteit zet een grote stap richting duurzaamheid met de aanschaf van nieuwe, energiezuinige ledverlichting. Na de succesvolle opwaardering van de Buitensociëteit in 2017 met extra isolatie en ledverlichting, was het nu ook de beurt aan de theaterzaal om over te stappen van halogeen naar duurzamere ledverlichting.

Dit besluit komt voort uit Europese regelgeving die het gebruik van halogeenverlichting op termijn verbiedt, waarna Theater Hanzehof en Buitensociëteit zich genoodzaakt zag te investeren in een nieuwe oplossing. Bovendien waren de oude theaterlampen na ruim 25 jaar trouwe dienst toe aan vervanging. Met deze nieuwe lampen is de Hanzehof één van de eerste theaters in Nederland die volledig over zijn op ledverlichting.

Dankzij de samenwerking met leverancier AMPCO Flashlight en Schouwburg Lochem kon er op een slimme manier worden ingekocht zodat beide theaters er profijt van hebben. De nieuwe theaterspots bieden niet alleen energiebesparingen, maar ook een scala aan mogelijkheden die verder gaan dan wat de oude halogeenlampen konden bieden. Dit hebben we al mogen zien bij de meest recente editie van BuitenSoos Live afgelopen 17 mei.

De directie van Theater Hanzehof en Buitensociëteit is verheugd over deze duurzame investering en ziet uit naar de positieve impact die het zal hebben op zowel het milieu als de bezoekerservaring. Deze stap bevestigt de voortdurende toewijding van Theater Hanzehof aan het leveren van hoogwaardige theatervoorstellingen in een milieuvriendelijke omgeving.

Bron: Eigen redactie
Foto: Nana Veerman