Drieëndertig schilderijen uit het Rijksmuseum zijn voor het eerst te zien in Stedelijk Museum Zutphen tijdens ‘Hete Vuren, schatten uit het Rijks’.

Hete Vuren is de laatste aflevering van de reizende tentoonstellingsreeks over de vier elementen, samengesteld door zes stadsmusea in Bergen op Zoom, Gouda, Harlingen, Hoorn, Venlo en Zutphen in samenwerking met het Rijksmuseum. Na Lage Landen, Koele Wateren en Hoge Luchten is met Hete Vuren de Elementenreeks compleet.

De tentoonstelling is in Zutphen te zien van 20 januari t/m 12 mei 2024. In Hete Vuren worden met schilderijen en voorwerpen drie vurige verhalen verteld over huiselijk vuur, ambachtelijk vuur en vernietigend vuur. De focus ligt op de sociale dimensie van de Nederlandse identiteit. Net als bij de eerdere tentoonstellingen in de Elementenreeks is er ook voor Hete Vuren een publicatie uitgebracht. Hierin lees je over de werken die te zien zijn, vertellen auteurs uit de kring van M6 verhalen over de geschiedenis van ambachtelijk vuur in hun stad, en worden zes Vrienden van de M6 musea geïnterviewd. De publicatie Hete Vuren is vanaf 20 januari beschikbaar bij de Museumwinkel.

Bron: Eigen redactie
Foto: Musea Zutphen