De Zutphense politie heeft een oproep gedaan aan een groep jongeren die het regenboogpad besmeurden met witte verf. In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 maart liep de groep van acht personen rond 00.40 uur op het Stationsplein. Eén van hen droeg een blikje verf. Meteen wordt duidelijk wat het plan is.

De jongens kijken om zich heen en iemand besmeurt het pas aangebrachte regenboogpad met de witte verf. De verf wordt verder uitgesmeerd met handen en schoenen. Uiteraard wordt het hele gebeuren ook nog eens gefilmd en waarna de groep weer weggaat.

De politie heeft duidelijke camerabeelden waar het hele gebeuren op staat. Daarop is ook te zien dat er scooterhelmen worden gedragen. Misschien om niet herkend te worden. De camerabeelden zijn echter heel duidelijk en de politie denkt iemand wel kan herkennen aan de kleding of manier van bewegen. Daarnaast was de groep volgens de politie aardig groot, dat dit misschien zorgt voor herkenning. De Zutphense politie kan zich voorstellen dat de daders liever niet willen dat mensen ze gaan herkennen en dat iedereen dus weet wat er gebeurd is. De politie gokt ook dat de daders minderjarig zijn. Ze geven de verdachten daarom de kans om zichzelf te melden. Op deze manier hoeft de politie de beelden niet openbaar te maken in het tv-programma Plaats Delict.

De jongeren krijgen een week de tijd om zich te melden op het bureau of via een belletje met 0900 – 8844 met zaaknummer 2024131440.

Bron: Eigen redactie
Foto: Gemeente Zutphen