Jouw eigen kunstwerk straks als lichtprojectie op een monumentaal pand in Zutphen? Kleur de Hanze is een spectaculair lichtevenement eind december. Twee monumenten zijn dan op unieke wijze verlicht. Iedereen kan hiervoor, tot en met 11 november, zijn eigen kunstwerk aanleveren.

In de avonduren van 22 tot en met 30 december worden 150 verschillende inzendingen op de panden geprojecteerd. Gemaakt door en voor Zutphenezen, Zutphenaren en bezoekers van de Hanzestad.
Twee monumenten op de Houtmarkt worden tijdens Kleur de Hanze verlicht: de Houtmarkt 44 en Houtmarkt 70. Hiermee wordt een deel van het Hanze-erfgoed letterlijk in het licht gezet. Iedereen kan meedoen. De gevels van beide panden zijn omgezet in een kleurplaat, die de deelnemers naar eigen inzicht kunnen inkleuren; digitaal of op papier, met alle kleuren en materialen. De kleurplaten zijn te downloaden op Inzutphen.nl/kleurdehanze en op te halen bij onder andere de VVV aan de Houtmarkt. Op dezelfde website kan iedereen zijn kunstwerk vervolgens ook inleveren.

Door: Sander Worseling – RTV Berkelstroom
Foto: Zutphen Promotie