Hoeveel redenen kun je bedenken als jou wordt gevraagd het belang van bossen te beschrijven? Een aanzet: ze produceren zuurstof, vormen een leefwereld voor planten, dieren én mensen, absorberen CO2, die zorgt voor het opwarmen van de aarde.

En toch legt de ratelende motorzaag op grote schaal bomen om. In de documentaire ‘In de ban van het bos’ komen mensen voorbij die in de ban zijn van het bos. En daarbij van alles zien en voelen. Op wetenschappelijk niveau, maar ook in

spirituele en maatschappelijke zin. Lena Euwens, directeur van de botanische tuin De Hortus in Amsterdam, geeft een inleiding op de documentaire. Na afloop van de vertoning ervan gaat ze met de bezoekers in gesprek. Aan de orde komt bijvoorbeeld de vraag wat eenieder zelf aan en in het bos beleeft? De keuze voor deze film sluit aan bij het thema van de wisselende expositie die in Museum STAAL is te zien: ‘Bomen over Bomen. Door het museumbos de bomen zien’. De bijeenkomst op donderdag 25 januari begint om 20.00 uur en duurt tot omstreeks 21.30 uur. De toegang is €7,50 per persoon. Een kopje koffie of thee is daarbij inbegrepen.

Bron: Eigen redactie
Foto: Museum STAAL