Om kwalitatief goede en veilige zorg te blijven bieden, heeft Gelre Zutphen besloten om onderdelen van zorg anders in te richten en een deel van deze zorg te verplaatsen naar Gelre Apeldoorn. Dit gebeurt sneller dan verwacht, omdat ze merken dat patiënten, medewerkers en partners in de regio behoefte hebben aan duidelijkheid. Deze verandering sluit aan bij de toekomstvisie en voorgenomen besluit: naar één ziekenhuis met twee locaties.

Vanaf 16 juli 2023 verandert de verpleegafdeling Kind & Jeugd in Gelre Zutphen in een kinderdagbehandeling, waar we een groot deel van onze zorg aan kinderen blijven bieden. Ter voorbereiding op deze verandering worden spoedgevallen van kinderen vanaf 1 juli 2023 opgevangen op de Spoedeisende Hulp (SEH) en dus niet meer op de afdeling Kind & Jeugd. Daarnaast vinden er vanaf 1 juli in Zutphen in de nacht geen acute operaties meer plaats. Voor deze zorg gaan patiënten na stabilisatie naar Apeldoorn of ander ziekenhuis (al dan niet per ambulance).

Na verschillende kritische geluiden vanuit de politiek en inwoners van Zutphen is het afwachten hoe op dit besluit wordt gereageerd.

Door: Yorick Knol – RTV Berkelstroom
Foto: Yorick Knol – RTV Berkelstroom