Eenzaamheid onder ouderen is een bekend probleem. Gilde Zutphen wil hier iets aan doen. Met het initiatief ‘De Derde Fase’ hebben zij een goede richting gekozen.

Eens per week komt de groep ouderen bij elkaar om de lopende zaken te bespreken. Door het bij elkaar komen van deze relatief grote groep ouderen zien Cyp (Wagenaar red.) en de andere bestuursleden van Gilde Zutphen een daling in de mate van eenzaamheid onder deze ouderen. “De naam ‘De Derde Fase’ is afgeleid van de levensfase waarin gepensioneerden zich bevinden”, aldus Cyp Wagenaar, bestuurslid bij Gilde Zutphen.

Het doel van dit initiatief is om ouderen met een gemeenschappelijke interesse bij elkaar te brengen. Denk hierbij aan film- en boekbesprekingen, het bezoeken van musea en diverse andere activiteiten. De Derde Fase is onderverdeeld in buurtgroepen. Dit maakt het mogelijk elkaar beter te leren kennen en zo nodig elkaar hulp en ondersteuning te bieden.

Kennis maken met De Derde Fase? Contact opnemen kan op verschillende manieren. Een mailtje naar secretariaat@derdefase.nl, of een telefoontje naar 0575 – 526 207. Meer informatie kun je terugvinden op https://gilde-zutphen.nl/derde-fase

Bekijk het volledige interview met Cyp Wagenaar (Gilde Zutphen) hier.

Door: Yorick Knol & Wilco de Jong – RTV Berkelstroom
Foto: Gilde Zutphen