Tijdens de Dag van de Ondernemer heeft de gemeente Zutphen verschillende bedrijven in het zonnetje gezet. Volgens de gemeente zijn ondernemers, van groot tot klein, allemaal belangrijk voor de gemeente.

Denk maar eens aan de banen die zij bieden. En hoe zij zorgen voor groei en welvaart. Twee ondernemers zijn in het bijzonder in het zonnetje gezet: Brownies&downieS Zutphen in de binnenstad en Qlip op de Mars. Wethouder Rick Verschure verraste hen met bloemen. Brownies&downieS is een gastvrije plek waar iedereen welkom is voor een lekker ontbijt, kop koffie of high tea. En waar ze íedereen de kans willen geven om zich te ontwikkelen. Daarom draaien hier mensen met een beperking mee in een echt bedrijf. Zo worden ze elke dag een beetje beter. Je vindt Brownies&downieS aan de Beukerstraat 54-56.

Een heel ander bedrijf is Qlip. Als je zuivel koopt in de winkel, wil je dat die van goede kwaliteit is. Qlip speelt hier een belangrijke rol in. Het bedrijf analyseert bijvoorbeeld jaarlijks meer dan 13 miljoen monsters rauwe melk van koeien en geiten. Qlip is al heel lang zeer actief in de Nederlandse zuivelsector. Zowel op de boerderij, tijdens het transport van rauwe melk, de verwerking van melk in de fabriek, tot aan het zuivel eindproduct in de winkel. Niet alleen in Nederland, ook internationaal.

Bron: Eigen redactie
Foto: Gemeente Zutphen