Gebiedsprogramma Rivier in de Stad, met onder andere de herinrichting van de IJsselkade, is klaar. De gemeente Zutphen viert dit voor alle inwoners met festiviteiten rondom de IJsselkade op zaterdag 8 en zondag 9 juni. Hoogtepunt is een spectaculair theateroptreden op zaterdagavond.

Ruim 10 jaar geleden ging Rivier in de Stad van start als Gelders Sleutelproject. Het gebiedsprogramma moest zorgen voor een betere verbinding tussen de Zutphense binnenstad, de IJssel en De Hoven. Het doel: een mooie en (water)veilige stad, met volop ruimte voor recreatie en toerisme. “Met uiteenlopende projecten hebben we dit doel bereikt”, blikt verantwoordelijk wethouder Rick Verschure terug. “Denk aan de herinrichting van Groenmarkt, Marspoortstraat en IJsselkade en de verbreding van de oude IJsselbrug. Of de aanleg van een wandelrondje inclusief ‘stadsbalkon’ in de Tichelbeeksewaard. Maar ook de verandering van de Weg naar Voorst van doorgaande weg tot echte woonstraat.” “Bij alle projecten was de medewerking van inwoners onmisbaar”, vervolgt Verschure. “Bijvoorbeeld bij het meedenken over de ontwerpen, maar ook bij de uitvoering. De afronding van Rivier in de Stad vieren we dan ook graag samen met alle inwoners.”

Iedereen is welkom op en rondom de IJsselkade in het weekend van 8 en 9 juni. In samenwerking met InZutphen vinden hier verschillende festiviteiten plaats. Zo is er een buitententoonstelling te zien, die de projecten van Rivier in de Stad en hun geschiedenis in beeld brengt. Verder staat het hele weekend in het teken van lekker eten, drinken en livemuziek tijdens het foodtruckfestival Smaak aan de Kade. Dit begint beide dagen om 12.00 uur. Zaterdagavond is er bovendien een spectaculair verlichte theaterparade met vuur, muziek en livezang – met medewerking van lokale verenigingen zoals Dansstudio Mars Bentum en Scoutinggroep Jan van Riebeeck. De parade ‘Convoi Exceptionnel’ is voor jong en oud te zien op de IJsselkade en start vanaf 22.00 uur.

Bron: Eigen redactie
Foto: Eigen redactie