Op 4 mei herdenken we de mensen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. De gemeente Zutphen nodigt iedereen van harte uit om de jaarlijkse herdenkingen bij te wonen.

De herdenking in Zutphen start om 19.00 uur in de Burgerzaal, je bent welkom vanaf 18.30 uur. Er zijn bijdragen van stadsdichter Wolfram Reisiger, Marike van der Meij van Arcato (akoestisch muziekstuk), Henk Mulder (verhaal). Burgemeester Wimar Jaeger houdt een toespraak. Als de klokken beginnen te luiden, zet de stoet zich in beweging naar het Gideonmonument aan het Broederenkerkplein. Route: Lange Hofstraat, Groenmarkt, Barlheze, Rozengracht. Om 19.58 uur luidt trompettist Rick Verschure de 2 minuten stilte in met de Taptoe. Om 20.00 uur worden 2 minuten stilte in acht genomen. Aansluitend houdt burgemeester Wimar Jaeger een toespraak, is de kranslegging en is er gelegenheid voor anderen om bloemen te leggen. Daarna kun je napraten in de bibliotheek met koffie en thee.

Als afsluiting van de stille tocht zal Toonkunst Zutphen het Requiem van Gabriel Fauré zingen in de Walburgiskerk. De kerk is open vanaf 21.00 uur, om 21.15 uur start het concert. De toegang is gratis, maar vanwege de verwachte drukte heb je wel een toegangskaart nodig. Je kunt deze afhalen bij Boek en Buro, VVV Zutphen en The Read Shop in Warnsveld. In Warnsveld start om 21.00 uur de voorstelling ‘Wanneer jouw geschiedenis die van mij wordt’, van Woest Oost. Locatie: Buurthuis ’t Nut.

Bron: Eigen redactie
Foto: Gemeente Zutphen