In de Buitensociëteit werden vrijdagavond de belangrijkste sport- en beweegprijzen van Zutphen uitgereikt. Dat gebeurde tijdens het eerste Zutphens Sport- en Beweeggala, georganiseerd door Actief Zutphen waarbij bijzondere sport- en beweegprestaties van het afgelopen jaar werden gevierd.

Het gala werd geopend door een dansoptreden van projectgroep Danza van Mars Bentum, waarna onder toeziend oog van bijna 400 man de awards werden uitgereikt. De winnaars zijn in vijf categorieën te vinden. De prijs voor Beste Sportteam werd het drietal van ‘Fietsen van Zutphen naar Parijs’, De Maatschappelijke Beweegprijs is naar ‘Buddy Obstacle Run’ gegaan, de ‘Vrije Slag Door Zutphen’ werd bekroond met de Actieve Buurtprijs, de Individuele Sporter Van Het Jaar werd Yanick Vrielink en de Vrijwillger Van Het Jaar werd Eddy Groen.

Daarnaast werd er ook de Stimuleringsprijs door wethouder van inclusiviteit, Eva Boswinkel uitgereikt. Die ging naar het g-team van de Zutphense hockeyclub en het korfbalteam KVZ. Het gehele gala is terug te kijken via berkelstroom.nl

Bron: Eigen redactie
Foto: Actief Zutphen