De organisatie van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek zoekt artiesten en locaties. Op zaterdag 18 november 2023 staat de Achterhoek opnieuw in het teken van haar bruisende muziekscene.

De organisatie is al enkele weken bezig met de voorbereidingen, waarbij ze Achterhoekse muzikanten koppelen aan Achterhoekse locaties. Vorig jaar vonden er meer dan 100 optredens plaats op 30 verschillende locaties, dit jaar hoopt de organisatie dit recordaantal te verbreken. Achterhoekse locaties worden om die reden uitgenodigd om deel te nemen aan deze bijzondere dag door ruimte te bieden aan optredens van lokale bands en artiesten. Locaties zijn geschikt in alle soorten en maten: van lokale cafés en zalencentrums tot winkels, restaurants, oude boerenschuren, muziekstudio’s, scholen en kapsalons. Mede-organisator Roel Stoltenborg laat weten dat Arriva zelfs treinen beschikbaar stelt.

Achterhoekse bands en artiesten worden aangemoedigd om hun muzikale talent te tonen tijdens de tiende editie van de “Dag van de Achterhoekse Popmuziek”. Van singer/songwriter tot rapper en van coverband tot muziekformatie met originele eigen composities; zolang je een aantoonbare connectie hebt met de Achterhoek kan je deelnemen. Geïnteresseerde locaties en muzikanten kunnen zich tot uiterlijk 31 oktober inschrijven via de verschillende inschrijfformulieren op de website.

Bron: Contact Zutphen-Warnsveld
Foto: Rene Moorman