CDA-raadslid Mark Purperhart heeft vragen gesteld over mogelijkheden voor beter nachtvervoer tussen Zutphen en Arnhem. De laatste tijd is er namelijk behoefte aan beter openbaar vervoer in de nacht. Zo diende de Zutphense jongerenraad onlangs een online petitie in die oproept tot een nachttrein tussen Arnhem en Zutphen. 

Het CDA Zutphen-Warnsveld werkt hierin samen met het Gelderse CDA, waar Statenlid Nick Bakker aandacht vraagt voor beter nachtvervoer in de gehele provincie. Purperhart: “Veel jongeren uit de gemeente Zutphen gaan graag uit in Arnhem, maar de laatste trein richting Zutphen vertrekt al om 00:21 uur vanaf Arnhem Centraal. Wij willen daarom weten hoe het gemeentebestuur van Zutphen kijkt naar een nachttrein of nachtbus tussen Zutphen en Arnhem.”

Openbaar vervoer is echter vaak een verantwoordelijkheid van de provincie of de rijksoverheid: “Daarom vragen we ook of de gemeente bereid om bij de landelijke overheid te lobbyen voor beter openbaar vervoer in de nacht,” laat Mark Purperhart weten.

Bron: Eigen redactie
Foto: Eigen redactie