Vereniging Spoorgroep Zwitserland viert deze week hun 40-jarig jubileum. Op zaterdag 7 oktober gebeurt dat met de leden, waarbij vertegenwoordigers van een aantal Zwitserse spoorwegmaatschappijen aanwezig zullen zijn. Op zondag 8 oktober wordt iedereen uit de wijde omgeving van Eerbeek uitgenodigd in het Cultuurhuis Pater Dekker.

In Nederland bestaat al sinds 1982 de Vereniging Spoorgroep Zwitserland. De naam zegt het al: een vereniging waarvan de leden meer dan bijzonder geïnteresseerd zijn in de spoorwegen -en het OV in het algemeen- in Zwitserland met ca 150 leden verspreid over ons land. Vorig jaar bestond de vereniging al 40 jaar, maar Corona gooide roet in het eten als het om feesten gaat maar dit jaar gaat het dan gebeuren: een 40 jaar bestaan.

Er zullen een aantal modelbanen (uit de regio’s in Nederland waaruit onze vereniging is opgedeeld) te zien zijn, er worden films uit het Zwitserse getoond, er is veel informatie over Zwitserland en de recreatiemogelijkheden en er is een kleine ruil- en modelbeurs. De zogenoemde Middenzaal van het cultuurhuis fungeert dan als Zwitserse Stube.

Door: Sander Worseling – RTV Berkelstroom
Foto: Vereniging Spoorgroep Zwitserland