Op 5 december is het ook in Zutphen weer pakjesavond. Door financiële omstandigheden is het niet voor elk gezin mogelijk om hier ook een feestje van te maken met cadeautjes. Daarom organiseert 2Switch weer een inzamelactie voor deze gezinnen die een pakjesavond niet kunnen veroorloven.

Dit jaar is de 5e keer deze actie wordt opgezet en helaas is de constatering dat elk jaar het aantal kinderen die in aanmerking komen voor deze actie toeneemt. Vorig jaar zijn er ruim 200 kinderen blij gemaakt door hun een pakjesavond te kunnen laten beleven. De verwachting van dit jaar zal ruim 300 gaan worden.

Wat doet 2Switch? Ze zamelen z.g.a.n. en nieuw speelgoed in bij onze kringloopvestiging in Zutphen aan de Coenensparkstraat 38. Daarnaast proberen ze zoveel mogelijk donateurs te vinden die een kleine bijdrage willen leveren, zodat cadeautjes ingekocht kunnen worden. 2Switch zamelt ook speelgoed in bij de Zeeman en Marskramer in Zutphen en heeft diverse bedrijven benaderd voor sponsoring in de zin van cadeaupapier, plakband, batterijen, pepernoten en chocoladeletters. Op zondag 26 november mogen de ouders langskomen op uitnodiging van diverse instanties zoals (Schuldhulpmaatje, Vluchtelingenwerk, de gemeente en stichting Perspectief). Op deze dag staat 2Switch met 30 vrijwilligers op de Coenensparkstraat om de cadeautjes in te pakken en de dag wederom een succes te laten worden.

Alle vragen kunnen gesteld worden aan Mirjam Diks via 06-36529708.

Door: Sander Worseling – RTV Berkelstroom
Foto: Contact Zutphen-Warnsveld