De N348 tussen Zutphen en Dieren is al ruim 1,5 maand afgesloten vanwege werkzaamheden. Eerder werd de weg al aangepakt ter hoogte van Leuvenheim en nu is de provincie Gelderland bezig met de herinrichting ter hoogte van Spankeren. Hier gaat de maximumsnelheid omlaag van 80 naar 50 km/u. Voor deze werkzaamheden is de weg volledig afgesloten tussen Brummen en Dieren.

Aanleg Spiraalrotonde
Ook zijn de werkzaamheden aan de rotonde bij de Kwazenboschweg/IJsselgouw begonnen. Hier komt een spiraalrotonde met gescheiden rijbanen. In de ochtendspits staan er vaak lange files vanaf de Cortenoeversebrug (N348) en de Wapsumsestraat (N345) met verkeer dat vanuit Zutphen richting het zuiden gaat. In de namiddag stroopt het verkeer vaak op vanuit Arnhem richting Zutphen. Met de nieuwe rotonde moet de doorstroming veiliger en beter gaan worden.

Aanpassing Wapsumsestraat
Tegelijkertijd met de aanpak van de rotonde, komt er ook een aanpassing aan de Wapsumsestraat. Een deel van deze weg is nu ingericht voor 100 km/u met twee keer twee rijstroken. Op deze weg komt nu nog maar één rijstrook per rijrichting en de snelheid gaat omlaag naar 80 km/u. Er komt een betere faunapassage bij de Oekensebeek, zodat een breed scala aan dieren de oversteek kan maken tussen de Veluwe en de IJsseldam.

Op vrijdag 2 augustus moeten de werkzaamheden aan de N345 en de N348 zijn afgerond en is de ergste hinder verleden tijd.

Door: Rutger Jongejan
Foto: Rutger Jongejan – RTV Berkelstroom