Tijdens de raadsvergadering van 28 juni heeft het CDA Zutphen-Warnsveld een voorstel ingediend om parkeergelegenheid nabij de binnenstad te behouden. De gemeente is namelijk van plan om bijna alle parkeerplaatsen in de binnenstad te verwijderen, waardoor bezoekers bij onder andere de Hanzehof en het politiebureau zouden moeten parkeren. Ondernemers vrezen hierdoor minder klanten te krijgen. Soortgelijke maatregelen in andere steden hebben daar ook voor minder bezoekers gezorgd.

CDA-fractievoorzitter Mark Purperhart en zijn ondersteuner Tim ter Steege delen deze zorgen. Het CDA diende daarom een motie in om te waarborgen dat winkelbezoekers en toeristen dicht bij de historische binnenstad kunnen blijven parkeren. Ook vroegen ze het gemeentebestuur om te streven naar meer jaarlijkse bezoekers van de binnenstad. Purperhart: “Deze maatregelen willen we nemen om te voorkomen dat winkels verdwijnen en onze binnenstad een ghosttown wordt.”

Het voorstel kreeg enkel steun van de VVD, waardoor het geen meerderheid behaalde. Andere partijen vonden het voorstel te economisch gericht en met te weinig nadruk op vergroening. Ter Steege: “Deze kritiek begrijpen we niet, omdat vergroening gelukkig al veel wordt meegenomen in bestaand beleid. Het is nu vooral belangrijk dat onze binnenstad aantrekkelijk blijft voor ondernemers, bezoekers en mensen met een beperking.”

Bron: Eigen redactie
Foto: CDA Zutphen-Warnsveld