De markt voor zonnepanelen is in de tweede helft van vorig jaar ingestort, al weet Zutphen zich aan die malaise te onttrekken. De groei van het aantal zonnepanelen in heel 2023 lag hier juist boven het landelijk gemiddelde, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Op 7065 huizen in Zutphen lagen eind vorig jaar zonnepanelen. Dat is 45,4 procent van alle eengezinswoningen en een stijging van 21,7 procent ten opzichte van eind 2022. Opvallend: het grootste deel van die stijging was al halverwege het jaar bereikt. Net als in de rest van Nederland is de zonnepanelenmarkt hier in de laatste maanden van het jaar fors afgekoeld. De reden: onzekerheid over regelingen voor het terugleveren van stroom aan het net. Sinds het hoofdlijnenakkoord, waarin de salderingsregeling per 1 januari 2027 in één klap wordt geschrapt en niet behouden of in stapjes afgebouwd, is de sector ‘helemaal ingestort’, zegt voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland in reactie op deze nieuwste cijfers.

Lees hier verder: https://www.destentor.nl/zutphen/aantal-zonnepanelen-in-zutphen-groeit-harder-dan-in-de-rest-van-nederland~afdf57c8/

Bron: De Stentor
Foto: NPS Duurzaam BV